+386 2 754 02 00

Oktober 2023

70 let zavoda v C stavbi

Tudi v C stavbi smo del 70. obletnice ZUDV Dornava. Včeraj smo odprli vrata naše hiše za vse – uporabnike, njihove spremljevalce in zaposlene, ki k nam zahajajo redkeje. Lahko so preizkusili (kajpak tudi okusili) del našega vsakdana.

 

70 let zavoda v C stavbi 70 let zavoda v C stavbi 70 let zavoda v C stavbi
70 let zavoda v C stavbi 70 let zavoda v C stavbi

 

Beri naprej ...

Dan odprtih vrat

V četrtek 19.10.2023 bo v terapevtski stavbi C potekal »Dan odprtih vrat«.


Vabljeni vsi uporabniki – ce, zaposleni, vaši družinski člani, prijatelji in znanci. Pridite in si oglejte ali sodelujte v
aktivnostih, ki so jih za vas pripravili strokovni delavci. Dejavnosti, ki bodo potekale v dveh terminih in sicer
od 9. do 12. ure in od 15. do 18. ure, so prijetne, sproščujoče, zanimive, zabavne in celo okusne.


V veselem vzdušju vas pričakujemo!

Beri naprej ...

TEDEN OTROKA 2023 V VRTCU MAJŠPERK

“Zakaji in zatoji otroške radovednosti” je osrednja tema letošnjega nacionalnega TEDNA OTROKA. Radovednost pomeni zanimanje za različne stvari. Vodi nas k odkrivanju sveta okoli nas in raziskovanju znanja. Ko smo radovedni, se “aktiviramo” in začnemo raziskovati tisto, kar nas zanima.

V tednu otroka smo imeli v vrtcu različne dejavnosti in v torek, 4. 10., smo pripravili slikarski dan s slikarjem Gregorjem Samasturjem. Zelo veseli pa smo bili tudi obiska prijateljev iz Zavoda Dornava in VDC Sonček, ki so se pridružili našemu slikarskemu dnevu in skupaj z otroci slikali.


Park in igrišče pred vrtcem se je spremenil v slikarski atelje, ki je bil opremljen s slikarskimi stojali, barvami, čopiči, voščenkami, kredami in različnimi slikarskimi podlagami. Slikar je otrokom predstavil svoje pripomočke in otroci so radovedno opazovali, kako je izpod njegovih rok, čopiča in barve nastajala slika – jesenska pokrajina.

Nato so tudi otroci in postali »veliki slikarji« in so risali s kredami ali voščenkami. Slikar si je na koncu ogledal njihove izdelke in kot pravi sam so otroške risbe najlepše.

Hvala slikarju Gregorju Samasturju in uporabnikom Zavoda Dornava, da so nas obiskali in popestrili dan v vrtcu.

Otroci in strokovni delavci vrtca

 

TEDEN OTROKA 2023 V VRTCU MAJŠPERK TEDEN OTROKA 2023 V VRTCU MAJŠPERK TEDEN OTROKA 2023 V VRTCU MAJŠPERK

Beri naprej ...

Drugačnost nas bogati v tednu otroka

Ob tednu otroka, smo v okviru Unesco projekta Drugačnost nas bogati, izvedli naravoslovni dan Jesenski plodovi ter se povezali z dornavskimi lukaricami. Dejavnosti, ki so potekale, so bile namenjene druženju, raziskovanju jeseni ter vzpodbujanju radovednosti.

Učenci so se družili na šestih postajah. Tako so prisluhnili jesenski pravljici, okušali različne marmelade, iskali jesenske plodove, reševali uganke, peli jesenske pesmi, prepoznavali različne vrste zelenjave, odkrivali zelišča v zeliščnem vrtu ter se posladkali z jesenskimi pridelki.


Posebno presenečenje so bile dornavske lukarice, ki so učencem pokazale, kako splesti »lük« v kito. Predstavile so nam, kako s svojo dejavnostjo ohranjajo nekdanje življenje in kmečka opravila ter s tradicijo povezujejo generacije.
Dejavnosti smo si popestrili z glasbo. Dan je bil prijeten učiteljem in učencem.

 

PROJEKT ENOTE VIZ: Drugačnost nas bogati v tednu otroka PROJEKT ENOTE VIZ: Drugačnost nas bogati v tednu otroka PROJEKT ENOTE VIZ: Drugačnost nas bogati v tednu otroka
     
PROJEKT ENOTE VIZ: Drugačnost nas bogati v tednu otroka PROJEKT ENOTE VIZ: Drugačnost nas bogati v tednu otroka PROJEKT ENOTE VIZ: Drugačnost nas bogati v tednu otroka
     
PROJEKT ENOTE VIZ: Drugačnost nas bogati v tednu otroka

PROJEKT ENOTE VIZ: Drugačnost nas bogati v tednu otroka

PROJEKT ENOTE VIZ: Drugačnost nas bogati v tednu otroka

PROJEKT ENOTE VIZ: Drugačnost nas bogati v tednu otroka
     
     

Beri naprej ...

Obiskali so nas glasbeniki

V sredo, 4.10. 2023, so nas v ZUDV Dornava obiskali orkester glasbenikov iz Zasebne glasbene šole v samostanu sv. Petra in Pavla na Ptuju. Sodelovanje z njimi poteka že več let. Tokrat so nas že četrtič presenetili in razveselili s svojim glasbenim projektom, ki ga pripravijo v okviru poletne glasbene šole.

Z radovednostjo smo se prepustili zvokom njihovih instrumentov in glasov, ki so nas popeljali v pravljični svet mačka Murija, pisatelja in pesnika Kajetana Koviča. Tudi našim učencem je pravljica, ki je postala slovenska ponarodela pravljica, dobro poznana.

Glasbeniki so nam s skladbami, ki jih je priredila učiteljica Neža Tement, predstavili dogajanje v Mačjem mestu, kjer maček Muri vsakodnevno obišče krčmo, prebere časopise, se kasneje odpravi na sprehod po mestu … in po naročilu župana zabeleži v Mačjo knjigo vse pomembne dogodke, ki se zgodijo v mestu.

Letošnja osrednja tema »Tedna otroka« je ZAKAJI IN ZATOJI OTROŠKE RADOVEDNOSTI. Radovednost je ena največjih človeških vrlin. Nihče ne ve točno, kako izgleda. Lahko nas »začara« v mestu, gozdu, knjižnici, telovadnici… . In vse nas je »začarala« ob glasbenem popotovanju » Mačka Murija».

Izredno hvaležni smo glasbenikom Zasebne glasbene šole v samostanu sv. Petra in Pavla na Ptuju. Orkestru profesorjev pa se je pridružila učenka violine Ela Matjašič.

Učenci in učitelji radovedno pričakujemo in se veselimo naslednjega projekta naših glasbenih prijateljev.

Služba VIZ

 

Obisk glasbenikov Obisk glasbenikov Obisk glasbenikov
     
  Obisk glasbenikov  

Beri naprej ...