+386 2 754 02 00

Junij 2021

Enota VDC Ptuj Zavoda Dornava vabi s prikupno trgovinico

Zavod za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja Dornava (ZUDV Dornava) je socialnovarstveni zavod, v katerem s procesi izobraževanja, usposabljanja, zdravstvenim varstvom in zdravstveno nego, zdravstveno rehabilitacijo, psihološko in socialno obravnavo, z zaposlitvijo pod posebnimi pogoji ter s socialno varstvenimi procesi prispevajo k celovitemu razvoju oseb z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju ter jim omogočajo socialno vključenost v obsegu njihovih zmožnosti in jim zagotavljajo socialno varnost. Od leta 2009 se to poslanstvo nanaša tudi na osebe z nezgodno poškodbo glave. Specialni interdisciplinarni procesi se odvijajo v Centru za vodenje in varstvo ter zaposlitev pod posebnimi pogoji (OE VDC Dornava) v katerem nastajajo različni izdelki, ki so odraz spretnosti uporabnikov vključenih v delavnice. Prav posebna enota centra so zaposlitvene delavnice na lokaciji stare vojašnice na Vičavi (DE VDC Ptuj), v katerih vsak posameznik najde svoje zadovoljstvo, saj lahko preizkusi svoje spretnosti in znanja v izdelovanju najrazličnejših izdelkov iz lesa in tekstila, polet domišljiji pa dopušča umetniška kreativna delavnica. Uporabniki so veseli zadovoljstva kupcev, ki pridejo v njihovo prikupno in dobro založeno trgovino z raznovrstno paleto uporabnih izdelkov. Tako lahko v njihovi trgovini najdete npr. izdelke za gospodinjstvo (podstavki, pladnji, prijemalke, krpe, predpasniki, prti, pogrinjki…), lično embalažo (nosilke za vino, škatle, skrinjice …), igrače za otroke (račke, otroška postelja, gugalnica, otroški stol…), unikatne izdelke iz gline ter mnoga druga izvirna darila za najrazličnejše priložnosti.

Beri naprej ...

OLIMPIJSKA BAKLA DANES V DORNAVI

Pred začetkom poletnih olimpijskih iger, ki se bodo v Tokiu začele 23. julija, slovenske občine obiskuje olimpijska bakla. Svojo pot je pričela na Ravnah na Koroškem, izdelana je iz nerjavnega čvrstega ravenskega jekla in bukovega lesa. Danes se je bakla ustavila tudi v občini Dornava. Ob množici prisotnih občank in občanov so jo na vroč poletni dan po dornavskih ulicah ponesli župan Janko Merc, nekdanja zelo uspešna slovenska paraolimpijka Tatjana Majcen Ljubič in udeleženec specialne olimpijade iz Zavoda dr. Marijana Borštnarja Dornava Janez Pernek. Baklo so z zastavami spremljali učenci OŠ dr. Franja Žgeča Dornava, varovanci Zavoda za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja Dornava ter športnice in športniki iz številnih društev, ki delujejo v občini Dornava. Nosilci plamenice in spremljevalci so ob koncu v dar prejeli jekleno zapestnico kot simbol jeklene volje. Namen potovanja olimpijske bakle je namreč povezovanje vseh občank in občanov slovenskih občin, širjenje vrednot olimpizma in prebujanje jeklene volje.

 

Olimpijska bakla v Dornavi

Beri naprej ...

Obiskal nas je minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Janez Cigler Kralj, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, nas je počastil s svojim obiskom. Seznanili smo ga s potekom življena v zavodu ter gradnjo kuhinje. Uporabniki so skupaj z zaposlenimi pripravili presenečenje, ki ga je minister sprejel kot izziv in se jim pridružil pri plesu svetovne uspešnice Jeruzalema.

 

Videoposnetek plesa ob dobrodošlici

 

 

Obisk ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti   Obisk ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti   Obisk ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
         
Obisk ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti   Obisk ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti   Obisk ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
         
    Obisk ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti    

Beri naprej ...