+386 2 754 02 00

Življenje v stanovanjih

files/zudv/slike/Stanovanja/stan_dornava3.jpg files/zudv/slike/Stanovanja/stan_dornava4.jpg files/zudv/slike/Stanovanja/stan_25maj.jpg files/zudv/slike/Stanovanja/stan_rimska11.jpg files/zudv/slike/Stanovanja/stan_rimska3.jpg files/zudv/slike/Stanovanja/stan_rimska6.jpg files/zudv/slike/Stanovanja/stan_dornava1.jpg
                      Stanovanja na Ptuju Stanovanja v Dornavi

Življenje v integriranih stanovanjih je normalna oblika bivanja oseb s posebnimi potrebami v kateri ti ljudje zadovoljujejo velik del svojih življenjskih potreb v normalnem okolju.

Ta program izvajamo od leta 1999, ko je bila ustanovljena prva stanovanjska skupina v stanovanjskem bloku v Dornavi. Ostala stanovanja, ki so nastajala pozneje, se nahajajo v stanovanjskih blokih in hišah na Ptuju.


Življenje oseb s posebnimi potrebami v stanovanjih je enako kot vsako drugo takšno življenje, katere koli druge osebe, ki nima posebnih potreb.


Za naše uporabnike, osebe s posebnimi potrebami, morda to pomeni še nekaj več; to je potrditev njihove odraslosti, podelitev avtonomije in zaupanja, ki omogoča boljšo oceno kvalitete lastnega življenja.


Seveda, to pomeni tudi večjo lastno odgovornsot pri odločanju o sebi in stopanju v komunikacijo z okoljem pri zadovoljevanju osebnih potreb.


Življenje v integriranih stanovanjih je model, ki v zavodu pomeni razvojni cilj za preprečevanje institucionalizacije odraslih oseb s posebnimi potrebami, ter izvajanje postopnega izseljevanja naših uporabnikov iz institucije in tako na tem področju, prispevati k socialnemu modelu obravnave oseb s posebnimi potrebami.

Naša hiša na Langusovi ulica na Ptuju Pošta za nas Vrtna hišica za orodje Vsak ima svoj hobi Likanje
Naša hiša na Ptuju Pošta za nas Vrtna hišica za orodje Vsak ima svoj hobi Likanje
         
Vsakodnevno druženje Priprava kavice Prijateljstvo Srečen v svoji sobi Naša muca
Vsakodnevno druženje Priprava kavice Prijatelja Srečen v svoji sobi Naša muca
         
Celotna skupina        
To smo mi