+386 2 754 02 00

Delo prostovoljcev

Za informacije se obrnite na:

 

Mojca LENART

Tel: 02 754 03 60
e-naslov: mojca.lenart@zavod-dornava.si

 

 

Utrinek iz srečanja prostovoljcev, 22.5.2015

Prostovoljstvo

 

Srečanje je bilo namenjeno spoznavanju prostovoljcev med seboj in podelitvi izkušenj med prostovoljci. Prostovoljci zavoda Dornava pravijo, da jim njihovo delo daje občutek koristnosti, motivacijo, zagon, toplino, veselje, energijo in zadovoljstvo. Preživljanje časa z varovanci zavoda Dornava je vplivalo na to, da so bolj začeli ceniti življenje. Preko prostovoljstva so spoznali nove zanimive ljudi, pridobili nova znanja in nove poglede na življenje. Prostovoljci v zavodu Dornava pravijo, da jih odlikuje točnost, iskrenost, dobrodušnost in pripravljenost pomagati.


Prostovoljci so zelo pomembni za varovance zavoda Dornava in posledično zavod Dornava, saj s svojo energijo in idejami popestrijo čas varovancem.  Velikokrat se sliši, kako varovanci z veseljem povedo: »Danes pa pride moja prostovoljka!« Prav tako prostovoljci z veseljem pridejo v Dornavo. Ena izmed prostovoljk je na srečanju dejala:«Moji družabnici dojemam kot prijateljici!« Res je bilo na srečanju čutiti, da so med družabniki in prostovoljci nastali  pristni in topli odnosi.
Vsekakor gre tukaj za vzajemen odnos. Prostovoljci delijo svojo pozitivno energijo, prosti čas, ideje in izkušnje. Vse to se kaže preko klepetavosti, ki jo v zavod prinesejo prostovoljci. Prav tako po preživljanju odnosa s terapevtskim psom. Prostovoljci družabnikom popestrijo čas tudi s petjem in obiskom raznih prireditev. Da pa je odnos lahko kvaliteten, si pa prostovoljci želijo od družabnika sodelovanje in spoštovanje. Prostovoljci v zavodu Dornava preko svojega delovanja osebnostno rastejo, se povezujejo s podobno mislečimi in pridobivajo profesionalna znanja.