+386 2 754 02 00

Oktober 2019

Mirno morje 2019

Od 14. 09. – do 21. 09. 2019 smo se trije pogumni jadralci – Jožek, Tim in Silvija – pridružili mednarodnem projektu Friedensflotte -  Mirno more. V projekt je vključenih več kot 100 jadrnic iz Avstrije, Hrvaške, Nemčije, Srbije in Slovenije. Naša posadka je štela 12 članov, poleg skipperjev sta bila z nami še dva učenca iz OŠ Bršljin in njuna učiteljica.
Teh sedem dni je bila za nas vse neprecenljiva izkušnja. Premagali smo kar nekaj strahov, se naučili gibati po jadrnici, skakati v morje, veslati, voziti jadrnico, delati vozle, lovili ribe in še marsikaj. Biti smo morali zelo strpni, kajti bivati s toliko različnimi ljudmi na tako majhnem prostoru ni mačji kašelj! Pa še kuhati in pomivati smo morali sami. Da nam tudi v marinah ni bilo dolgčas, smo se udeleževali različnih delavnic, imeli večerni piknik na plaži ter plesali v diskoteki. Skratka, dolgčas nam ni bilo! Da sploh ne omenjamo vseh novih prijateljev, katerih ne bomo nikoli pozabili.
In kje vse smo pluli? Štartali smo v Kašteli pri Splitu, nadaljevali do Rogoznice, Maslenice na Šolti, Milne na Braču in se vrnili nazaj v Kaštelo.

Mirno morje 2019   Mirno morje 2019     Mirno morje 2019
         

Beri naprej ...