+386 2 754 02 00

November 2020

Ko je v zavodu prisotna okužba, življenje teče po drugih tirnicah

V zavodu dr. Marijana Borštnarja v Dornavi so pred 19- dnevi odkrili prve okužbe z novim koronavirusom. V tem času je zbolelo 77 uporabnikov in 37 delavcev. Doslej je že ozdravelo 29 uporabnikov, ki so se vrnili v svoje sobe.

ZUDV Dornava


Vršilka dolžnosti direktorice Ivanka Limonšek je opisala izjemno dobro sodelovanje z mariborsko enoto NIJZ in Boženo Kotnik Kevorkijan, vodjo regijskega tima za preprečevanje okužb z virusom SARS-CoV-2 v javnih zavodih na našem območju, ki jih je v teh dneh tudi obiskala.Prav tako je zelo dobro sodelovanje z ostalimi institucijami:

Zvočni posnetek 1


Limonškova dodaja, da vse kaže na to, da se razmere v dornavskem zavodu umirjajo. Zavedajo pa se, da bo do okužb prav gotovo še prihajalo.

 


Otroci iz prilagojenih in posebnih programov bi se naj prvi vrnili v šolo


Kako pa v Zavodu za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja Dornava sprejemajo novico ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, da bi se otroci iz prilagojenih in posebnih programov med prvimi vrnili v šolo? Ivanka Limonšek, vršilka dolžnosti direktorice pojasni, katere programe in zakaj jih izvajajo tudi zdaj:


Zvočni posnetek 2

Limonškova dodaja, da si vsi skupaj zelo želijo, da bi jim razmere omogočale ponovne obiske, saj zdaj te nadomeščajo s telefonskimi in videoklici, kaj pa je pri mnogih njihovih uporabnikih težko, saj jim je zelo pomemben osebni stik. Prav tako pa si ponovno želijo vrnitve mnogih uporabnikov varstveno delovnih centrov, ki so zdaj zaradi okužb doma.

Beri naprej ...

AKTUALNE INFORMACIJE DNEVNI CENTER DORNAVA, MARIBOR

Spoštovani starši, dragi učenci!


Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) nas je z okrožnico 5.11.2020 obvestilo, da se bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo.


Prosim vas, da se, kolikor je v vaših močeh, odzovete na povabila vaših razrednikov, učiteljev in svetovalnih delavcev po tistih komunikacijskih kanalih, ki ste jih z njimi že vzpostavili.


Na šolo se z vprašanji lahko obrnete tudi na že znane telefonske številke vsak dan od 7.00 do 15.00 ure:

  • tajništvo: 02 7540207
  • direktorica IVANKA LIMONŠEK 02 7540207
  • vodja službe za vzgojo in izobraževanje Rosanda Sitar 027540214
  • vodja DC Alenka Barbirić 070 905 916
  • socialna delavka Tatjana Mar Vrtič 027540212
  • psihologinja Sonja Kolenko 02 7540238
  • ali nam pišete na elektronski naslov info@zavod-dornava.si

Ostanite zdravi, spremljajte informacije na naši spletni strani in vse dobro vam želimo.

Vodstvo zavoda

Beri naprej ...

Spoštovani starši, skrbniki!

Trenutno imamo v zavodu okuženih 41 uporabnikov, od tega je 12 uporabnikov iz treh stanovanjskih skupin, ki sedaj bivajo skupaj z ostalimi na vzpostavljeni rdeči coni. Rdeča cona je povsem ločena od ostalih bivalnih enot, zaposleni v rdeči coni ne prehajajo v druge cone in enote.


Vsi uporabniki zaenkrat dobro prenašajo bolezen. Prva skupina obolelih se bo počasi vrnila v svoje stanovanje. Uporabniki čas v izolaciji preživljajo ob podpori in vodenju zaposlenih ter imajo podporo psihološke službe. Tisti, ki so povsem brez težav se v drugi polovici zdravljenja lahko umaknejo ob posebnem izhodu v njim namenjen kotiček na prostem ter si s tem tudi krajšajo čas v izolaciji.


Življenje v zavodu in naših zunanjih stanovanjskih skupnostih med zdravimi uporabniki poteka kar se da po ustaljenem redu, uporabniki gredo na dvorišča, na sprehode, potekajo tudi siceršnje dnevne aktivnosti po načrtih,  ki so  prilagojeni zdajšnjim razmeram.


Organizirano imamo nujno dnevno varstvo otrok in mladostnikov v Dornavi in Mariboru, seveda ob upoštevanju vseh potrebnih priporočil.


Med zaposlenimi je 26 okuženih z virusom Covid -19. Vsi so na bolniškem staležu in v samoizolaciji.


Trenutna situacija v zavodu je stabilna, dela se po vzpostavljenih načrtih. Zraven tega smo vsakodnevno v stiku z regijskimi koordinatorji, s katerimi se sprotno dogovarjamo o različnih možnostih preprečevanja širjenja okužbe.


Uporabniki so v stiku svojci preko telefona, video povezav ter ostalih vzpostavljenih komunikacijskih kanalov. Starši/svojci lahko dobite vse informacije tudi pri vodjih služb, programov, zdravniku in socialni delavki.


Upamo, da se zadeva čimprej umiri ter vrne v ustaljene vode…


Hvala za zaupanje.


Vodstvo zavoda

Beri naprej ...

OBISK PIKE NOGAVIČKE

»Pika je bila zelo poseben otrok. Najbolj posebno pri njej je bilo, da je bila neznansko močna. Lase je imela enake barve kot korenček in spletene v dve trdi kiti, njen nos je bil podoben majcenemu krompirčku, na nogah pa ji je sedel par dolgih nogavic.« (Astrid Lindgren)V tednu otroka nas je obiskala Pika Nogavička. Zanimalo jo je, kaj je šola in kaj z učenci tu počnemo. Namreč, v šolo, kamor jo je napotil oče kapitan Nogavica, morajo hoditi vsi otroci, tudi Pika. Z učenci smo jo seznanili o pravilih v razredu in ji predstavili, kaj vse v šoli počnemo. Tudi Pika nam je hotela pokazati vse, kar zna. Tako smo skupaj plesali, peli, hodili ritensko, pihali mehurčke, dvigovali in jahali konja, iskali Ficka in se žogali.Pika Nogavička je naše razrede za nekaj časa spremenila v vilo Čira-Čara in poskrbela za zabavo ter veselje. Po njenem odhodu smo imeli ustvarjalne delavnice in ji izdelali nova oblačila, nogavičke, ji spletli kitke…

 

Obisk Pike Nogavičke

  Obisk Pike Nogavičke   Obisk Pike Nogavičke
         
Obisk Pike Nogavičke   Obisk Pike Nogavičke   Obisk Pike Nogavičke
         
Obisk Pike Nogavičke   Obisk Pike Nogavičke   Obisk Pike Nogavičke

 


Patricija

Beri naprej ...

Spoštovani starši, svojci in skrbniki

V zavodu smo včeraj popoldne, dne 1.11.2020, prvič potrdili primere okužb pri uporabnikih. Takoj smo vzpostavili vse potrebne kontakte in aktivirali krizne načrte. Obveščamo Vas, da bomo za naslednjih 14 dni zaprli dnevno varstvo VDC v enoti Dornava, ostali dve lokaciji pa zaenkrat delujeta po prilagojenem urniku.

Dnevno varstvo otrok in mladostnikov v Dornavi in v Mariboru delujeta po ustaljenem načrtu ob upoštevanju vseh potrebnih priporočil. Izhodi uporabnikov in obiski naslednjih 14 dni niso priporočljivi, razen pri posameznikih, kjer bi prekinitev stikov pomembno vplivala na njihovo počutje.


Zaenkrat so vsi oboleli uporabniki stabilni in brez večjih simptomov bolezni.


Upamo, da bomo okužbo čim bolje omejili in preprečili širjenje med zdravimi uporabniki ter zaposlenimi.

 

Odvzem brisov v ZUDV DornavaVodstvo zavoda

Beri naprej ...

Športni dan v Mariboru

V mesecu oktobru smo lepo vreme izkoristili tudi za športni dan. Organizirali smo pohod in se napotili na prenovljen Glavni trg, kjer so naši učenci občudovali fontano. Utrinke si lahko ogledate v galeriji.

 

Športni dan Maribor   Športni dan Maribor
     
Športni dan Maribor   Športni dan Maribor

Beri naprej ...