+386 2 754 02 00

Spoštovani starši, skrbniki!

Trenutno imamo v zavodu okuženih 41 uporabnikov, od tega je 12 uporabnikov iz treh stanovanjskih skupin, ki sedaj bivajo skupaj z ostalimi na vzpostavljeni rdeči coni. Rdeča cona je povsem ločena od ostalih bivalnih enot, zaposleni v rdeči coni ne prehajajo v druge cone in enote.


Vsi uporabniki zaenkrat dobro prenašajo bolezen. Prva skupina obolelih se bo počasi vrnila v svoje stanovanje. Uporabniki čas v izolaciji preživljajo ob podpori in vodenju zaposlenih ter imajo podporo psihološke službe. Tisti, ki so povsem brez težav se v drugi polovici zdravljenja lahko umaknejo ob posebnem izhodu v njim namenjen kotiček na prostem ter si s tem tudi krajšajo čas v izolaciji.


Življenje v zavodu in naših zunanjih stanovanjskih skupnostih med zdravimi uporabniki poteka kar se da po ustaljenem redu, uporabniki gredo na dvorišča, na sprehode, potekajo tudi siceršnje dnevne aktivnosti po načrtih,  ki so  prilagojeni zdajšnjim razmeram.


Organizirano imamo nujno dnevno varstvo otrok in mladostnikov v Dornavi in Mariboru, seveda ob upoštevanju vseh potrebnih priporočil.


Med zaposlenimi je 26 okuženih z virusom Covid -19. Vsi so na bolniškem staležu in v samoizolaciji.


Trenutna situacija v zavodu je stabilna, dela se po vzpostavljenih načrtih. Zraven tega smo vsakodnevno v stiku z regijskimi koordinatorji, s katerimi se sprotno dogovarjamo o različnih možnostih preprečevanja širjenja okužbe.


Uporabniki so v stiku svojci preko telefona, video povezav ter ostalih vzpostavljenih komunikacijskih kanalov. Starši/svojci lahko dobite vse informacije tudi pri vodjih služb, programov, zdravniku in socialni delavki.


Upamo, da se zadeva čimprej umiri ter vrne v ustaljene vode…


Hvala za zaupanje.


Vodstvo zavoda

Nazaj