+386 2 754 02 00

November 2017

V vlogi gledalcev

Hitro bližajoči se prazniki vnesejo v naš tok misli tako spontano analizo preteklega. Dosti naporno v sami pojavnosti izvedbe želenega, vendar precej bogato v občutenju je  leto, ki mu do izteka štejemo dneve. Lepo je, ko ob verbalnih spodbudah, pohvalah… naši veliki družini Turdionovcev lahko ponudiš nekaj nevsakdanje doživetega, edinstvenega.  Sva se zelo potrudila in kreativce za  vložene napore tudi z veseljem »pocrkljala«. Kot nagrada, zahvala za preteklo in spodbuda za prihajajoče. Za nami so ogledi  nepozabnih dogodkov, kjer so pod žarometi oživele zgodbe plesnih in dramskih ter glasbenih in literarnih junakov.
Vsak zase je srkal svoje, vsem pa je bilo skupno nepopisno uživanje ob ponujenem.
So nas »modrile« izrečene besede folklornikov FS Riplenka » Je treba delat in se je treba veselit, … ke toto življeje prehitro mine«. Smo jih vzeli dodobra zares  in se prepustili toku doživljanja.

Ogled gledališke predstave »Staromodna komedija«  v SNG Maribor, kjer v vlogi protagonista spremljamo spoštovanega in cenjenega nam prijatelja, igralca, režiserja g. Bojana Maroševiča.

V vlogi gledalcev

Z g. Maroševičem nas vežejo spomini na nepozabno dramsko literarno soustvarjanje.

 

 

 

Na kreativnem glasbeno - literarnem področju ustvarjata tudi Andreja in Aleksandra. Lep preplet zvena citer in božajoče poezije je bilo moč doživeti na slovensko dalmatinskem večeru; zvok citer njune vzornice Tanje Zajc Zupan, poetke mag. Anje Zupan, pa za Petrina ušesa… zvoki klape Volovsko.

V vlogi gledalcev

Vrsto let je bila prisotna inkluzivna želja po soustvarjanju tudi na glasbeno literarnem področju … ponudila se nam je čudovita priložnost…ideje so že… Nekako v toku stopamo tudi na tem področju …Kjer je volja in prežetost je tudi pot.

 

 

 

Turdionovi na plesnem spektaklu Dance Amore v družbi priznanih latinskoameriških in  standardnih plesalcev. Med njimi tudi s prijateljem in nekajletnim nam dodobra znanim plesnim učiteljem Jernejem Brenholc.

V vlogi gledalcev

 

Energična plesna zgodba koreografa in scenarista Jurija Batagelja nas je popeljala v 50 leta, na obrobje Brooklyna, kjer se v vrelišču ustvarjalnega talenta srečujejo posamezniki s skupno vizijo: z ljubeznijo do življenja skreirati boljši jutri. Turdionovi smo uživali ob razgibani scenografski podobi, v glamuroznih kostumih, ubranih plesnih korakih ter koreografijah izvrstnih plesnih zasedb.

 

V vlogi gledalcev

Duhovito je plesno zgodbo tkal Domen Valič...

 

 

V vlogi gledalcev

Jernej, Jagoda, Jurij ... v utrinku historičnosti

 

 

V vlogi gledalcev

Prav nepopisno lepo je, ko se stkejo nitke in se porodi želja po skupnem ustvarjanju. Ja,  simpatična in nadvse prijetna Jagoda Batagelj ni bila skopa v idejah povezovanja in mi, nismo prav nič skromno skrivali velike želje po soustvarjanju.

Foto: Nace Pihler
Pripravila: Anita Špes                                                                              

 

Beri naprej ...

Ljubljanski maraton 2017

Ljubljanski maraton je največja tekaška prireditev v Sloveniji, ki jo vsako leto od leta 1996 naprej organizira mestna občina Ljubljana. Prireditev poteka zadnji vikend v oktobru in traja dva dni. V soboto je organiziran srednješolski tek, osnovnošolski tek, Lumpi tek, Fun tek ter promocijski tek za osebe s posebnimi potrebami. V nedeljo pa je glavni dogodek maraton (42km),  tekači pa se lahko udeležijo še polmaratona (21km) in rekreativnega teka (10km), organizirano pa je tudi tekmovanje v disciplini handbike (ročno kolo) na 21km. V soboto, 28.10.2017, so se naši športniki (Peter Kolar, Marjan Šalamun, Vesna Cafuta, Sašo Špoljar, Franci Koren in Tim Premzl) udeležili promocijskega teka OPP, kjer so premagali razdaljo 600m. V nedeljo, 29.10.2017, je rekordno število tekačev maratona, polmaratona in 10km teka preplavilo ulice Ljubljane. Naši fantje (Milan Fašing, Aleš Leskovar, Janez Pernek in Primož Antolič) so v spremstvu Sergeje in Marjete premagali 10km dolgo traso in dosegli odlične rezultate.

 

 

Ljubljanski maraton 2017  Ljubljanski maraton 2017
 Ljubljanski maraton 2017  Ljubljanski maraton 2017

 

Beri naprej ...