+386 2 754 02 00

TEDEN OTROKA 2023 V VRTCU MAJŠPERK

“Zakaji in zatoji otroške radovednosti” je osrednja tema letošnjega nacionalnega TEDNA OTROKA. Radovednost pomeni zanimanje za različne stvari. Vodi nas k odkrivanju sveta okoli nas in raziskovanju znanja. Ko smo radovedni, se “aktiviramo” in začnemo raziskovati tisto, kar nas zanima.

V tednu otroka smo imeli v vrtcu različne dejavnosti in v torek, 4. 10., smo pripravili slikarski dan s slikarjem Gregorjem Samasturjem. Zelo veseli pa smo bili tudi obiska prijateljev iz Zavoda Dornava in VDC Sonček, ki so se pridružili našemu slikarskemu dnevu in skupaj z otroci slikali.


Park in igrišče pred vrtcem se je spremenil v slikarski atelje, ki je bil opremljen s slikarskimi stojali, barvami, čopiči, voščenkami, kredami in različnimi slikarskimi podlagami. Slikar je otrokom predstavil svoje pripomočke in otroci so radovedno opazovali, kako je izpod njegovih rok, čopiča in barve nastajala slika – jesenska pokrajina.

Nato so tudi otroci in postali »veliki slikarji« in so risali s kredami ali voščenkami. Slikar si je na koncu ogledal njihove izdelke in kot pravi sam so otroške risbe najlepše.

Hvala slikarju Gregorju Samasturju in uporabnikom Zavoda Dornava, da so nas obiskali in popestrili dan v vrtcu.

Otroci in strokovni delavci vrtca

 

TEDEN OTROKA 2023 V VRTCU MAJŠPERK TEDEN OTROKA 2023 V VRTCU MAJŠPERK TEDEN OTROKA 2023 V VRTCU MAJŠPERK

Nazaj