+386 2 754 02 00

»Najprej začneš, nato te prevzame, potem ti zleze pod kožo in ne moreš več brez nje«

Pisalo se je leto 2009


Kaj je bilo tisto, kar je tega leta združilo plesalke in plesalce DE VDC  Ormož v Folklorno skupino in jim nadelo poimenovanje folklornice in folklorniki?


Je bila to potreba po ustvarjalnem druženju in prijetni sprostitvi?
Je to veselje, ki prežema telo ko pleše, poje in igra?
Je to spoštovanje naših prednikov in s tem ohranjanje in obujanje ljudskega izročila?
Ali je to izhajalo iz želje predstaviti se in pokazati kaj zmorem in znam in s svojo gorečnostjo zanetiti  iskrico  po ustvarjanju še pri kom?
Vsak izmed plesalcev in plesalk bi verjetno izmed vsega naštetega našel še tisto lastno, tisto kar ga je navdihnilo, da se je v skupino vključil in v njej tudi ostal. Tako smo pričeli, sedem parov folklornikov in folklornic, z raziskovanjem in poustvarjanjem ljudskih plesov, šeg in navad  prebivalcev JV Štajerske, natančneje Ormoža z okolico.
Pri obujanju ljudskih plesov so nam bile v veliko pomoč tudi zelo cenjene mentorice FS iz okolice Ormoža: ga. Tilika Kolarič, ga. Leonida Novak in ga. Mojca Gorjak. Le - te so se odzvale našemu povabilu in z nami ustvarjale v  tri dnevnem  plesnem intenzivu v plesni dvorani OŠ Ormož, kjer so tudi tekom leta potekale plesne vaje.


Bilo je naporno, vroče, pa vendar čudovito tiste tri julijske dni!

 

Folklorni intenziv,14.7.2009, OŠ Ormož, ga. Tilika Kolarič  Folklorni intenziv, 15.7.2009, OŠ Ormož, ga. Leonida Novak  Folklorni intenziv, 16.7.2009, OŠ Ormož, ga. Mojca Gorjak  
Folklorni intenziv,14.7.2009, OŠ Ormož, ga. Tilika Kolarič Folklorni intenziv, 15.7.2009, OŠ Ormož, ga. Leonida Novak

Folklorni intenziv, 16.7.2009, OŠ Ormož, ga. Mojca Gorjak