+386 2 754 02 00

Mariborski zapor prejel stol prijateljstva Zavoda Dornava

V Zavodu za prestajanje kazni zapora (ZPKZ) Maribor smo v sklopu projekta Unesca »Moder stol - Nekdo misli nate« prejeli donacijo Zavoda Dornava.


Učenci Dnevnega centra Maribor, Zavoda za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja v Dornavi so nam v okviru projekta Unesca podarili moder stol. Gre za stol prijateljstva in simbolike, ki nosi modro misel in je namenjena mimoidočim, da se ustavijo, jo preberejo in si odpočijejo. Donacijo je skupaj s sodelavci sprejel direktor zavoda Robert Šilc.


Dogodek je plod sodelovanja zaposlenih v zaporu z institucijami lokalne skupnosti, nosi dober namen in pozitivno sporočilo. Modra barva stola predstavlja nebo in željo po sočutju do sočloveka ter povezanost. Rumena barva pa predstavlja sonce, ki posije tudi po najhujših nevihtah.


Tudi v ZPKZ Maribor smo konec preteklega leta v okviru delovne terapije z obsojenci pripravili različne izdelke, ki smo jih poklonili Zavodu Dornava. Takrat smo razmišljali o tem, da bi z izdelki nekomu polepšali praznični čas, pa tudi o tem, da si dve ustanovi, ki se pri svojem delu srečujeta z osebami, pogosto potisnjenimi na družbeno obrobje, podata roki sodelovanja. Izkušnja nas obojestransko bogati, včerajšnji dogodek pa je naše sodelovanje dodatno okrepil.


Nazaj