+386 2 754 02 00

Dnevi poezije in vina

Učenci ZUDV Dornava smo postali del družbe enega največjih mednarodnih pesniških festivalov


27. festivala Dnevi poezije in vina


27. mednarodni pesniški festival Dnevi poezije in vina se je odvijal od ponedeljka, 21. avgusta in se zaključil v soboto, 26. avgusta.

18 pesnikov in pesnic iz desetih držav je v okviru 60-tih prireditev predstavilo nekaj izbranih del svojega literarnega opusa.


Prvič letos je festival gostoval v občini Dornava, v čudovitem ambientu Čüšekove domačije. V častitljivi družbi največjih pesnikov in pesnic sveta, smo pomembno vlogo imeli učenci našega Zavoda. V svet poezije smo stopili v sodelovanju z Občino Dornava, Društvom lükarjev ter Društvom gospodinj Dornava.


Na branju se nam je predstavil slovenski pesnik, pisatelj in dramatik Borut Gombač, dobitnik Glazerjeve listine (2006) in Veronikine nagrade (2020) ter večkratni nominiranec za nagradi Desetnica in Večernica. Gombač je avtor številnih pesniških zbirk za mlade in odrasle. Izdal je več zgoščenk uglasbene poezije (Melodija zamolčanih besed), pravljic in je avtor več uprizorjenih lutkovnih, gledaliških in radijskih iger.


Ob prihodu smo si najprej ogledali muzejsko hišo, nato pa se prepustili rimanim pesmim Boruta Gombača. Stresal jih je kot iz rokava. Pozdravil nas je župan, predstavili so se otroci Vrtca Dornava, za glasbeno kuliso sta poskrbela pevka Nuša Bezjak in klaviaturist Nik Kostanjevec. Naša skupina je s petjem in koregrafijo predstavila pesem o prijateljstvu. Po prireditvi smo razvajali brbončice s slastno kulinariko Društva gospodinj Dornava in Društva lükarjev. Kdor je želel, je lahko poskusil vina Mlinarič s Polenšaka.


Polni umetniškega vtisa, bogatih domačih okusov in zadaha po lüki smo načrtovali aktivnosti, s katerimi se bomo predstavili na velikem festivalu, avgusta 2024.Polona Berlak

Dnevi poezije in vina Dnevi poezije in vina Dnevi poezije in vina
     
Dnevi poezije in vina Dnevi poezije in vina Dnevi poezije in vina
     
  Dnevi poezije in vina  

 

Nazaj